Gezelschapsdieren

Vaccinaties
Ons advies is om uw huisdier jaarlijks te vaccineren om zo uw huisdier te beschermen tegen verschillende ziekten. Wij geven aan de hand van de leefomstandigheden advies over welke vaccinaties uw huisdier nodig heeft. Deze afspraak kan goed gecombineerd worden met het jaarlijkse gezondheidsonderzoek.

Ontwormen
Het is belangrijk om al op jonge leeftijd van uw huisdier te beginnen met het ontwormen. Voor honden geldt dit op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken en vervolgens maandelijks tot de pup een halfjaar oud is. Voor volwassen honden is ons advies om 4x per jaar te ontwormen.
Wij adviseren katten op een leeftijd van 3, 5, 7 en 9 weken te ontwormen en vervolgens maandelijks tot een leeftijd van 6 maanden. Ook voor volwassen katten is ons advies om minimaal 4x per jaar te ontwormen.

Vlooien/teken
Om uw huisdier goed tegen vlooien en/of teken te beschermen is het belangrijk een goed passend middel te gebruiken. De meeste middelen hebben een werkingsduur van 4 weken en vereisen een minimum gewicht. Het is verstandig om voor het gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Tijdens het jaarlijkse gezondheidsonderzoek zullen wij u uiteraard goed inlichten over de middelen die wij voor uw huisdier adviseren.

Castratie/sterilisatie
Vanaf een leeftijd van 6 maanden is het mogelijk om uw  kat te laten castreren of steriliseren. Voor castratie van uw hond (reu) geldt ook de minimum leeftijd van 6 maanden. Bij de sterilisatie van uw hond (teef) adviseren om haar eerst minimaal 1x loops te laten worden.  Dit om de kans op incontinentie te verkleinen. Honden worden gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden voor het eerst loops.

Er zijn verschillende redenen om uw huisdier te laten castreren of steriliseren. Mocht u hier vragen over hebben, kunt u altijd dit altijd overleggen met de dierenarts wanneer u met uw huisdier op de praktijk bent of telefonisch bespreken met de assistenten.

Voor konijnen & cavia’s geldt een minimum leeftijd van 4,5 maand voor castratie.  Steriliseren van konijnen en cavia’s doen wij helaas niet.

 

 

Verzekering
Met een dierenverzekering bent u verzekerd van de beste zorg, zonder dat u zich teveel zorgen hoeft te maken over de dierenartskosten.