Paarden

Vaccinaties
Voor paarden die aan wedstrijden en keuringen deelnemen is de vaccinatie tegen influenza verplicht. De basisvaccinatie bestaat uit twee entingen met 4-6 weken tussentijd. Deze enting dient jaarlijks herhaald te worden. Paarden die deelnemen aan FEI-wedstrijden dienen elk half jaar inge├źnt te worden. Veulens kunnen vanaf een leeftijd van 6 maanden worden gevaccineerd.

Ontwormen
Aangezien er steeds meer resistentie optreedt tegen ontwormingsmiddelen, adviseren wij om eerst een mestonderzoek uit te laten voeren. Mestonderzoek kan bij ons op de praktijk worden uitgevoerd. Daarvoor hebben we verse mest nodig. U ontvangt binnen 2 werkdagen hiervan telefonisch de uitslag. Tijdens het mestonderzoek wordt er gekeken of het nodig is om te ontwormen en zo ja, welk middel het meest geschikt is.

Castratie
De meeste hengsten worden op een leeftijd van 1-2 jaar oud gecastreerd. Binnen onze praktijk worden hengsten altijd liggend gecastreerd. De beste periode voor castratie is het voorjaar, dit omdat er in deze periode minder vliegen zijn dan in de zomer en ze vaak het weiland al in kunnen.